FAQ

FAQ

AFZWEMMEN

Waarom is er nooit afzwemmen op woensdag?
Op woensdag heeft de vereniging haar deel van het bad slechts van 18.00 tot 20.00 uur tot haar beschikking. Op maandag huren we ons deel van het bad van 18.00 tot 21.00 uur. De voorbereidingen in het bad nemen ongeveer een kwartier in beslag, zodat we om 18.15 kunnen starten met afzwemmen. Omdat we er rekening mee moeten houden dat we soms veel afzwemmers hebben (A, B en C en de diverse zwemvaardigheidsdiploma’s) houden we rekening met uitloop. We willen niet het risico lopen om niet op tijd klaar te zijn. Daarom is gekozen om op altijd op maandag af te zwemmen.

Op maandagavond is er afzwemmen. Mijn kind zwemt niet af. Kan hij zijn zwemavond inhalen?
Ja, op de woensdag direct na het afzwemmen is uw kind welkom op dezelfde tijd waarop hij normaal op maandag komt zwemmen maar dan in zwembad de Hoorn.

Mijn kind heeft een zwemdiploma gehaald. Kan hij nu verder voor het volgende diploma?
Ja natuurlijk! Je hoeft niets te doen. Hij blijft zwemmen op de avond en tijd die je gewend bent. De uurleiding zorgt ervoor dat hij wordt overgeplaatst naar de groep voor het volgende diploma.

Mijn kind heeft een zwemdiploma gehaald. Hij wil niet verder zwemmen. Wat moet ik doen?
Bij het uitreiken van diploma’s wordt altijd de mogelijkheid geboden om direct op te zeggen. Dit kan tot uiterlijk 1 week na het afzwemmen via de website. Het lidmaatschap wordt dan aan het eind van het kwartaal waarin het kind heeft afgezwommen, beëindigd. Dit geldt alleen bij afzwemmen.

UURLEIDING

Hoe weet ik hoe mijn kind het doet en wat de vorderingen zijn?
In het ondiepe bad zijn vier zwemgroepen. In het welkomstboekje staat wat er in die groepen specifiek geleerd wordt. Bij de Alphense Watervrienden leren we voor een groot deel spelenderwijs. Als een kind de vaardigheden van de groep onder de knie heeft, schuift hij door naar de volgende groep. Hij krijgt dan een sticker mee, waarop staat dat hij door is naar het volgende groepje. Mocht je tussentijds behoefte hebben aan informatie over jouw kind, dan kun je altijd navraag doen bij de uurleiding.

Wanneer kan ik de uurleiding spreken?
Als je een vraag of mededeling hebt over jouw kind, loop dan voor aanvang van het zwemuur even naar de uurleiding. Als de vraag over vorderingen van je kind gaat, wil de uurleiding soms gedurende het zwemmen beoordelen hoe ver je kind is. In dat geval zal je gevraagd worden om na het zwemmen terug te komen.

ZWEMLEIDERS

Kan ik helpen in de zwemgroepjes?
We zijn een vereniging van vrijwilligers en alle hulp is welkom. Het kan zijn dat we je vragen te helpen bij zwemevenementen (denk bijvoorbeeld aan het Sinterklaasfeest, afstand zwemmen, etc.). Als je elke week in het bad wil staan, kijk dan op Nieuw kader.

CONTRIBUTIE

Hoe hoog is de contributie?
De contributie bedraagt €39,00 per kwartaal. De contributie wordt jaarlijks door de ledenvergadering vastgesteld.

Hoe moet ik de contributie betalen?
Je ontvangt eenmaal per kwartaal een factuur voor het betalen van de contributie.

Waar kan ik terecht met vragen over de factuur?
Vragen over de contributie of over de factuur kun je stellen via penningmeester@alphensewatervrienden.nl.

OMKLEDEN, TOILET EN DOUCHEN

Waar moet mijn kind zich omkleden? 
In zwembad Aquarijn maken we gebruik van de groepskleedkamers 1 t/m 4. Dit zijn de kleedkamers aan de linkerkant. Let er hierbij wel op dat kleedkamers 1 en 3 bestemd zijn voor vrouwen met kinderen (jongens en meisjes), kleedkamers 2 en 4 zijn bestemd voor mannen met kinderen (zowel jongens als meisjes).
In zwembad de Hoorn maken we ook gebruik van de groepskleedkamers. De eerste 3 kleedkamers zijn bestemd voor mannen met kinderen (jongens en meisjes), de laatste 3 voor vrouwen met kinderen (jongens en meisjes).

Hoe laat kan ik omkleden?
Ongeveer 5 à 10 minuten voor aanvang van het zwemuur kan je kind zich omkleden in zwemkleding.

Kan ik de kleding van mijn kind laten hangen?
Ja, maar het laten hangen van kleding in de groepskleedkamers is voor eigen risico. Je kunt gebruik maken van de kluisjes van het zwembad om de kleding weg te hangen. Handdoeken gaan niet mee naar de zwemzaal.

Mag mijn kind tijdens het zwemmen naar het toilet?
Ja, dat mag. Hij moet wel aan de juf of meester laten weten dat hij naar het toilet gaat. Handiger is het om voor de les naar het toilet te gaan, dan verstoort het de zwemactiviteiten niet.

Is douchen verplicht?
Voor aanvang van het zwemmen is douchen verplicht om hygiënische reden. Even goed afspoelen en klaar! Na het zwemmen is douchen wel aan te bevelen, maar niet verplicht.

Mag ik mijn haar wassen met shampoo na het zwemmen?
Ja dat mag. De meeste lycra stoffen waarvan badpakken en zwembroeken gemaakt zijn kunnen niet goed tegen shampoo en gaat de rek eruit.

OPZEGGEN

Ik wil opzeggen. Hoe moet ik dat doen?
Er zijn twee manieren om op te zeggen. Ten eerste via het opzegformulier. Deze is verkrijgbaar bij de uurleiding en kan worden ingeleverd of per post opgestuurd. De tweede manier is via de site. Klik hiervoor op de volgende link: Opzeggen.

Geldt er een opzegtermijn?
Opzeggen kan per kwartaal met inachtname van een maand opzegtermijn. Je kunt je lidmaatschap dus stoppen per 31 maart, 30 juni, 30 september of 31 december, maar je moet een maand voor die data opzeggen. Alleen wanneer je in de laatste maand van het kwartaal hebt afgezwommen/je diploma hebt gehaald, kun je per direct opzeggen. Je hebt dan geen opzegtermijn.
© Copyright 2018
Alphense Watervrienden
Terug naar boven